Alkohol og helbred i Europa

Den nyeste status rapport fra WHO om europæernes alkoholforbrug og den sundhedsrisiko der er forbundet med alkohol. Rapporten ser desuden nærmere på de enkelte landes indførsel af tiltag, der kan formindske alkoholforbruget blandt borgerne på nationalt plan.Publiceret

01.04.13


Udgiver

WHO - Regional Office for Europa


Kategori

Rapport


I nogle dele af Europa er alkoholforbruget faldet i løbet af de seneste årtier. Landene i de områder oplever i øjeblikket lavere alkoholrelateret dødelighed, og udviklingen i dødelighed viser tydeligt sammenhængen mellem reduktion i forbruget og reduktion i alkoholrelateret dødsfald.

Ikke desto mindre er de overordnede niveauer af alkoholrelaterede dødsfald er stadig høje i Europa, især i de central-østlige og østlige lande, hvor alkoholforbruget er stigende. I princippet kan alle alkoholrelaterede dødsfald undgås, og der er klare tegn på, at politiske foranstaltninger kan implementeres, og mindske alkoholrelateret dødelighed markant inden for en forholdsvis kort periode.

De vigtigste af foranstaltningerne er øget beskatning, nedsat tilgængelighed, forbud mod reklame og markedsføring, og en stigning i behandlingsraten af mennesker med alkoholproblemer.

 


Status report on alcohol and health 2013.PNG

Status report on alcohol and health in 35 european countries 2013

  • Publiceret

    01.04.13

  • Side

    178

Download
3,6 Mb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!

Relateret indhold