Respekt kampagnen

Det giver respekt at gå i alkoholbehandling.Publiceret

12.01.16


Udgiver

Alkohol & Samfund


Kategori

Reklamefilm


Siden 2007 har alle haft ret til gratis alkoholrådgivning og behandling på kommunernes alkoholbehandlingssteder. Det er der desværre ikke nok, der ved. Der går i gennemsnit 11 år med alkoholmisbrug, sygdom og deroute før den drikkende (m/k) søger alkoholbehandling. Derfor iværksætter Alkohol & Samfund og TrygFonden igen her i 2016 en kampagne, der skal oplyse danskerne om, at de kan få gratis, professionel alkoholbehandling hos kommunerne.

70 kommuner og Alkohol & Samfund gennemførte første gang i januar 2015 en stor og effektiv landskampagne om den kommunale alkoholbehandling. Kampagnen blev set af 1.553.324 personer i alderen 30-70 år. Artikler om kampagnen blev bragt i mere end 70 forskellige medier, og kampagnefilmen blev set mere end 150.000 gange online.
Som resultat af kampagnen søgte over 71.000 borgere information og rådgivning om behandling på Hope.dk, og 6.661 personer gennemførte hjemmesidens AUDIT alkoholtest. Før kampagnen havde 27 procent af danskerne hørt om alkoholbehandlingsgarantien. Efter kampagnen var dette tal steget til 50 procent. Med kampagnen i 2016 er målet forsat at få flere i alkoholbehandling og øge såvel korttids- som langtidsviden om alkoholbehandlingsgarantien.

Respektkampagnen er støttet af TrygFonden og kører lige nu på tv, online og i medierne – samt ikke mindst rundt om i det danske land i kraft af et godt samarbejde med en lang række kommuner.


Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!

Relateret indhold