Ansvarlig udskænkning

Det er kommunernes ansvar at forebygge mod alkoholrelaterede skader. Et af de redskaber, der er til rådighed er metoden ”Ansvarlig udskænkning”. Her beskriver Sundhedsstyrelsen hvordan administrationen af alkoholbevillinger og lejlighedstilladelser kan varetages med et forebyggende mål.



Publiceret

01.01.09


Udgiver

Sundhedsstyrelsen


Kategori

Metodehæfte


Hæftet er tænkt som inspiration til kommuner, både de der allerede arbejder efter metoden eller dele heraf – og de, der ønsker at indføre metoden Ansvarlig udskænkning.

Det er kommunerne og politiets opgave at udstede bevillinger og tilladelser til udskænkning af alkohol i lokalområdet. Ved at bruge Ansvarlig udskænkning som metode er det meningen at der gennem et samarbejde med de lokale aktører skal være et alkohol- og stofforebyggende mål i udstedelsen af bevillinger og tilladelser.

Det er meningen at det skal være mere sikkert for de unge at bevæge sig rundt i nattelivet. Gennem Ansvarlig udskænkning vil man reducere antallet af voldssager, ulykker og skader og undgå alt for meget overdrevet fuldskab og brug af stoffer i nattelivet. Desuden vil man sikre at der ikke bliver serveret alkohol for mindreårige.

Metoden kræver:

  • Lokal mobilisering
  • Samarbejde
  • Udarbejdelse af restaurationsplan og plan for lejlighedstilladelser
  • Uddannelse af relevant personale
  • Effektivt tilsyn og opfølgning
  • En tovholder som sikre at metoden implementeres som en driftsopgave

 

I metoden ligger to opgaver som beskrives i hæftet:

  • Varetagelsen af bevillinger og tilladelser
  • Samarbejdet mellem de involveret aktører

Ansvarlig udskænkning.PNG

Ansvarlig udskænkning

  • Publiceret

    01.01.09

  • Side

    36

Download
1,2 Mb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!