Tegn på alkoholproblemer i børnefamilier

Tegn på alkoholproblemer i en familie kan ofte være svære at opdage. Børn der belastes af et alkoholproblem i familien udviser mange af de samme symptomer som børn, der belastes af andre problemer i hjemmet.Publiceret

29.03.16


Udgiver

SFI - Det nationale forskningscenter for velfærd


Forfattere

  • Anemone Skårhøj
  • Nete Krogsgaard Niss
  • Cecilie Fischer
  • Sine Hansen

Kategori

Notat


Københavns Kommunes Center for Sundhed har ønsket et vidensbaseret grundlag for at udarbejde et hjælperedskab til at sikre, at børn og unge fra hjem med alkohol- og andre rusmiddelproblemer spottes tidligere end i dag. De har derfor bedt SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd om at udarbejde denne undersøgelse om tegn på alkoholproblemer og om, hvordan man i en kommunal kontekst kan opspore og hjælpe familier med alkoholproblemer. Formålet er at understøtte en tidligere og bedre hjælp til børn og familier med alkoholproblemer.

I undersøgelsen har man set nærmere på hvilke tegn der gør sig gældende hos børn i familier med alkoholmisbrug og de kendetegn der er hos forældre med et alkoholmisbrug. Hvilke roller er der i spil og hvordan opfører børn og forældre sig i samspil med andre.

Derudover har man undersøgt de hjælperedskaber der findes, og hvilke erfaringer der er med effekten af disse redskaber. Samt kommer med forslag til elementer der er gode at have med i en handleplan.

Til sidst har man lavet en kortlægning over de tilbud der allerede eksistere i Københavns kommune og hvem de tilbud er henvendt til.

 


Tegn på alkoholproblemer i børnefamilier..PNG

Tegn på alkoholproblemer i børnefamilier. Mulighed for opsporing og hjælp i en kommunal kontekst.

  • Publiceret

    29.03.16

  • Side

    52

Forfattere

Anemone Skårhøj Nete Krogsgaard Niss Cecilie Fischer Sine Hansen

Download
1,2 Mb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!

Relateret indhold