Skab rammerne for alkohol i grundskolen

Selvom det ikke er tilladt at drikke alkohol i grundskolen, er det vigtigt at personalet og skolebestyrelserne er med til at tage et ansvar for at få skabt nogle gode rammer for børnene, at bygge videre på, så alkohol ikke bliver en del af deres liv på et alt for tidligt stadie.Publiceret

01.01.11


Udgiver

Sundhedsstyrelsen


Kategori

Hæfte


I grundskolen tillader man ikke, at elever ryger eller drikker alkohol. Alligevel har skolen en vigtig oplysende og normsættende rolle over for eleverne på dette område. Sammen med forældrene kan skolen skabe rum for diskussioner og fælles indsats, der kan begrænse elevers brug af alkohol, tobak og stoffer.

Med afsæt i loven kan skolen skabe rum for forældresamarbejde om:

 

  • hvordan man taler med børn om alkohol, tobak og stoffer
  • hvordan man kan forebygge rygning
  • hvordan man kan udskyde børns alkoholdebut
  • hvordan man arrangerer fester, der sætter fokus på musik, dans og sjov uden alkohol og tobak.

 

Skolen kan på baggrund af de bindende mål samt læseplanen for det obligatoriske emne Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab lave en plan for, hvordan man arbejder med alkohol, tobak og stoffer. Man kan gennemføre en kvalificeret undervisning på området, fx på baggrund af undervisningsmaterialet Tackling. Arbejdet med alkohol, tobak og stoffer kan også integreres i andre fag som dansk, samfundsfag, biologi og matematik.


Sæt rammer for alkohol.PNG

Til grundskolens lærere, ledelse og skolebestyrelse: Sæt rammer for alkohol, tobak og stoffer

  • Publiceret

    01.01.11

  • Side

    12

Download
1,3 Mb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!