Personlighedsrettet tilgang mindsker alkoholmisbrug blandt unge

En engelsk undersøgelse bekræfter effekten af en personlighedsrettet tilgang i forebyggelsen af problematisk alkoholforbrug blandt unge. Programmet har størst effekt på unge med et højrisikoorienteret forbrug, men nedsætter i nogen grad også lavrisikogruppens forbrug.Publiceret

01.03.13


Udgiver

JAMA Psychiatry


Forfattere

 • Patricia J. Conrod
 • Maeve O’Leary-Barrett
 • Nicola Newton
 • Lauren Topper
 • Natalie Castellanos-Ryan
 • Clare Mackie
 • Alain Girard

Kategori

Videnskablig artikel


JAMA Psychiatry bragte i marts 2013 en artikel om effekten ved forebyggelse målrettet fire højrisikoprofiler (HR) for udvikling af et alkoholoverforbrug. De fire profiler er unge som er særligt angstfølsomme, lider af håbløshed, har høj impulsivitet eller er sensationssøgende.

Resultaterne i undersøgelsen tyder på langsigtede gevinster idet højrisikogrupperne reducerede alkoholindtaget efter en randomiseret kortvarig personlighedsmålrettet intervention fortaget på engelske skoler. Interventionsprogrammet havde effekt på alle indikatorer (fx bingedrinking og storforbrug) gennem opfølgningsperioden (2 år). I forhold til unge med (HR) på skoler uden interventionsprogrammet, havde unge med (HR) på skoler med interventionsprogrammet havde de unge reduceret chancen for at begynde at drikke med 29%, de havde 43% mindre chance for druk (bingedrinking) og havde 29% mindre chance for at problemdrikke. Interventionen viste sig også at forsinke den almindelige udvikling af en risikabel drikkeadfærd, såsom hyppigheden af drukepisoder, mængde af alkohol, og sværhedsgraden af ​​problemdrikkeri.

Resultaterne i undersøgelsen er ikke kun en gentagelse af effekten af dette interventionsprogram for HR-unge i forhold til andre undersøgelser - men bidrager også med resultater som tyder på en langsigtet effekt, når programmet administreres af uddannet skolepersonale.

Sekundært tyder resultaterne på en effekt blandt grupper med lavrisikoforbrug (LR). Hvorfor behandlingen af (HR) gruppen også skaber en effekt hos (LR) gruppen viser undersøgelsen ikke, men en plausibel forklaring kunne være, at (HR) gruppen i interventionsprogrammet modellerer et mindre alment alkoholforbrug og et mindre problematisk drikkeforbrug til deres jævnaldrende (LR) (som har en senere alkoholdebut og en mindre risikabel drikkeprofil i forhold til (HR) gruppen).


Effectiveness of a selective, personality-targeted prevention program.PNG

Effectiveness of a Selective, Personality-Targeted Prevention Program for Adolescent Alcohol Use and Misuse

 • Publiceret

  01.03.13

 • Side

  9

Forfattere

Patricia J. Conrod Maeve O’Leary-Barrett Nicola Newton Lauren Topper Natalie Castellanos-Ryan Clare Mackie Alain Girard

Download
357,3 Kb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!