Alkoholpolitik og alkoholproblemer på arbejdspladsen

Fokus på alkohol – alkoholpolitik og alkoholproblemer på arbejdspladsen er en guide til hvordan man forebygger problemer på arbejdspladsen. Alt for mange drikker alt for meget i Danmark. Det koster dyrt både for den, der har problemet, og for kollegerne, virksomheden, familien og samfundet.Publiceret

01.01.08


Udgiver

Sundhedsstyrelsen


Kategori

Vejledning


Sundhedsstyrelsen udgav i 2008 materialet Alkoholpolitik og alkoholproblemer på arbejdspladsen som støtte til arbejdspladsernes udvikling og implementering af en alkoholpolitik, der medvirker til at forebygge alkoholproblemer blandt medarbejderne.

Materialet indeholder en lang række praktiske anvisninger på, hvordan en alkoholpolitik kan se ud. Og kan således også bruges i forhold til revurdering af arbejdspladsens retningslinjer, langt flertallet af virksomheder har i dag en politik for brug af alkohol og afhjælpning af problemer. Der er i den forbindelse en gennemgang af, hvordan man afholder en samtale med en medarbejder, som har alkoholproblemer. Overvejelserne og anvisninger er også gangbare i forhold til andre problemer end alkohol.

Sundhedsstyrelsens Alkoholpolitik og alkoholproblemer på arbejdspladsen henvender sig især til ledere, som ønsker redskaber til at udarbejde en alkoholpolitik og skabe en arbejdsplads, hvor medarbejdere med alkoholproblemer møder de krav og får den støtte, de har behov for.Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!