Inspirations- og metodehæfte til forældreinddragelse

Hæftet tilbyder inspiration og metoder til at inddrage forældre, når unge udfordres af rusmidler og giver indblik i U-turns arbejde med forældregrupper. Hæftet er primært for andre, der arbejder med unge, familier og netværk.Publiceret

01.01.15


Udgiver

Center for Unge og Misbrug, U-turn, Socialforvaltningen i Københavns Kommune


Forfattere

  • Lotte Lyng Larsen
  • Dirch Bacher

Kategori

Folder


U-turn er et tilbud i Københavns Kommune til unge under 25 år, der har et problematisk forbrug af alkohol, hash eller andre stoffer. Det er også et tilbud til familie, netværk og professionelle omkring de unge. U-turn blev etableret i 2004 og er en del af Center for Unge og Misbrug.

Forældregrupper hos U-turn er et gratis tilbud til forældre og andre pårørende til unge op til 25 år med rusmiddelproblemer. I hver gruppe deltager omkring 6-10 forældre. Formålet er, at støtte forældrene og igangsætte forandringsprocesser til gavn for familien og den unge.

Dette hæfte beskriver overordnet U-turns arbejde med familier og netværk samt indhold og effekt af tilbuddet forældregrupper. Der er eksempler på, hvordan forskellige gruppegange med forældre kan opbygges samt inspiration til både indhold og øvelser, der kan integreres i grupperne. Desuden gives der en række gode råd. For eksempel om, hvordan man kan bidrage til en god kommunikation. Dette kombineres med en række eksempler, som unge og forældre har lagt historie til.

Materialet er udviklet som led i U-turns arbejde med unge og bygger på dokumenteret erfaring. Formidlingen på Alkopedia.dk skal ikke forstås som en anbefaling fra Alkopedia.dk om ukritisk af anvende materialet.


Skærmbillede 2018-01-26 kl. 22.16.51.png

Forældregrupper Inddragelse af forældre, når unge udfordres af rusmidler

  • Publiceret

    01.01.15

  • Side

    48

Forfattere

Lotte Lyng Larsen Dirch Bacher

Download
2,9 Mb

Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!