Engelsk e-guide om behandlingsindsatser

Findings.org.uk har samlet forskningsartikler og engelske anbefalinger vedr. alkoholbehandling i en digital matrice. Matricen giver på den ene side mulighed for at søge materiale på indsatsniveau, som behandler, faglig leder, planlægger eller beslutningstager – og på den anden side mulighed for at afgrænse søgning efter indsatstype, f.eks. screening og kort intervention, farmakologisk eller psykosocial behandling.Publiceret

01.01.17


Udgiver

www.findings.org.uk


Forfattere

  • Substance Misuse Skills Consortium
  • Drug and Alcohol Findings

Kategori

Artikel


Matricen er etableret i 2017 og udformet som en tabel med 25 celler. Den vandrette akse strukturerer oplysningerne efter indsatsniveau og den lodrette akse efter indsatstype. I hver celle oplyses forskellige materialetyper, som opdateres løbende. Der er fire materialetyper, men de er ikke nødvendigvis alle sammen repræsenteret i hver celle. Materialetyperne omfatter:

  • Ældre studier der stadig er relevant
  • Key Studies - nyere særlig interessante studier
  • Reviews og meta-reviews
  • Vejledninger baseret på forskningsgennemgang

Desuden kan der søges yderligere i Effectivness-Bank - klik her. Effectiveness Bank er et element i Findings.org.uk, der indeholder litteratur om alkohol fra de seneste 16 år.

Matricen er udviklet af Drug and Alcohol Findings i samarbejde med Substance Misuse Skills Consortium med støtte fra Society for the Study of Addiction and Alcohol Research UK. Findings.org.uk og Alkohol matricen er orienteret mod engelske forhold og anbefalingerne skal derfor ses i en engelsk kontekst. Orienteringen betyder, at man ikke ukritisk kan overføre anbefalinger mv. til en dansk kontekst. Særligt gøres opmærksom på én genstand i Storbritannien indeholder 8 gram ren alkohol (svarende til mængden af alkohol i ”half a pint”) og én dansk genstand indeholder 12 gram ren alkohol (svarende til mængden i en pilsner-øl). Desuden er de engelske anbefalinger for et moderat forbrug af alkohol anderledes end de danske.Fandt du denne artikel relevant?

Tak for din tilbagemelding!